Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

З початку року платники податків Полтавщини сплатили майже 112 млн грн війського збору

Цього року Полтавщина на підтримку українського війська спрямувала 111,7 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження у 2021 році зросли на суму 28 млн. гривень.

Про це повідомили у ГУ ДПС у Полтавській області.

Позитивна динаміка надходжень військового збору є результатом відповідальності платників податків-роботодавців регіону, що нарощують розміри зарплат найманих працівників, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий збір.

Нагадаємо, що об’єктом оподаткування військовим збором є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Разом з тим, визначено і ряд інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Ставка збору становить 1,5 відсотка від нарахованої суми доходу. Здебільшого його утримують та сплачують до бюджету роботодавці, які виплачують трудові доходи, та податкові агенти. У разі отримання інших доходів (у тому числі іноземних), з яких не сплачено збір, відповідальним за його перерахування є сам платник.

Перейти до вмісту