Ви тут:

Які таблетки від зубного болю найбільш ефективні

Серед засобів, які допомагають від зубного болю, зазвичай найбільшою популярністю користуються саме таблетки, оскільки вони прості в застосуванні. А якщо підібрати відповідний препарат, то його можна вживати не тільки як знеболювальне для зубу, а й як жарознижуючий засіб, ліки від мігрені, болю в суглобах і т. д.

Для проходження курсу лікування звертайтеся у CIS.ua в м. Києві.

Знеболюючі засоби за помірного болю

Парацетамол — найкращі таблетки від зубного болю. Біль заспокоюється за рахунок впливу на больові рецептори. Після прийому таблетки біль слабшає на 2 чи 3 години. За день приймають до 5 таблеток. Перерва має становити  не менше 4 годин. Чим вище дозування парацетамолу, тим кращий ефект. 

Ібупрофен знімає запалення і м’яко впливає на осередок болю. Дорослим рекомендується приймати не більше 12 таблеток на добу. Чим сильніший біль, тим вище буде дозування засобу від зубного болю. При цьому гострий, пульсуючий біль ібупрофен не зніме — в такому випадку краще буде звернутися до більш серйозних препаратів. 

Препарати, рекомендовані за сильного болю

Кетанов. Як показує практика, саме кетанов є одним з найсильніших і найбільш затребуваних засобів. Це швидкі та ефективні таблетки від зубного болю. Діюча речовина — кеторолак — уповільнює вироблення простагландинів (гормонів, що відповідають за відчуття болю) та має протизапальну дію. Основний побічний ефект кетанова — уповільнення роботи нирок.

За добу можна приймати не більше 9 таблеток. Максимальний час прийому — 5 днів. Важливо пам’ятати, що після прийому кетанова можливе:

  • зниження мозкової активності;
  • уповільнення реакції.

У зв’язку з цим після прийому 1–2 таблеток варто утриматися від поїздок за кермом.

Німесил випускається у формі порошку для приготування розчину. Це ефективний засіб при правильному прийомі, який: 

  • має протизапальну дію;
  • знімає біль;
  • позбавляє набряклості; 
  • безпечний в застосуванні.

Усі знеболюючі таблетки забезпечують лише тимчасовий ефект, який залежить від багатьох чинників, серед яких: причина виникнення болю, її гострота і т. д. Бувають випадки, коли для зняття зубного болю досить прийняти таблетку засобу, яка заспокійливо вплине на нервову систему і усуне денталгію. Дізнатися детальніше про антибіотики можна на сайті cis.ua.

Вирішуючи чи варто застосувати препарат для знеболення, у тому числі після видалення зубу, необхідно уважно прочитати інструкцію і чітко дотримуватися зазначеного дозування.

Перейти до вмісту