Ви тут:
Спорт Суспільство 

Відбір до ЧС-2022: українці сенсаційно відібрали очки у французів

Перший матч нового циклу світової першості національній збірній України випало проводити на полі переможця попереднього мундіалю — команди Франції.

Як розповіли в УАФ, у стартовому складі синьо-жовтих з’явилося п’ять номінальних захисників, натомість у французів — чотири форварди, тож сценарій перших хвилин неважко було передбачити. Ле Бле взяли м’яч під контроль, а підопічні Андрія Шевченка вишикували захисні редути, зустрічаючи суперника на своїй половині поля. Але першого удару в поєдинку завдали українці. На 3-й хвилині новоспечений капітан команди Зінченко здійснив перехоплення в центрі, пройшов із м’ячем та пробив трохи вище поперечини.

Зрештою, у такому ключі гра проходила і в подальшому — господарі вели позиційний наступ, а гості, зберігаючи концентрацію та компактність на своїй половині поля, вичікували можливості для контрвипаду. По-справжньому гаряче у володіннях Бущана стало на 11-й хвилині, коли Жіру після проходу Ернандеса з кількох метрів не влучив у площину воріт. А за вісім хвилин Франція вже була попереду: Грізманн із кута штрафного майданчика закрутив м’яч під дальню стійку.

Читайте також: Збірна України не зможе націоналізувати гравця з АПЛ через його гру у футзал, – ЗМІ

Поступаючись у рахунку, синьо-жовті почали частіше гостювати на половині суперників. Справжніх загроз до перерви їм створити не вдалося, хоча кілька непоганих атакувальних комбінацій пройшло. Водночас у захисті гості якихось відвертих провалів не допускали, але, попри це, французи завдяки насамперед індивідуальній майстерності швидких та технічних флангових виконавців та потужному тиску у виконанні Жіру періодично змушували опонентів хвилюватися.
Зберігати структуру своєї гри українській команді вдавалося й по перерві. Більше того, у нападі вона почала діяти агресивніше, і виявилося, що господарі до такого не готові. Караваєв обікрав Мбаппе на правому фланзі, відпасував на Сидорчука, той потужно пробив низом, і м’яч рикошетом від Кімпембе закотився у ворота повз безпорадного Льоріса, який стрибнув в інший кут — 1:1.

Перейти до вмісту