Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Пирятинській громаді провели громадські обговорення кандидатур на посади старост

29 березня у Пирятинській громаді відбулися громадські обговорення кандидатур на посади старости в усіх колишніх сільських радах, які тепер входять до складу міської територіальної громади.

Керівництво та начальники управлінь і відділів виконкому міської ради провели зустрічі з жителями 24-х сільських населених пунктів, повідомляють у міській раді.

Відповідно до чинного законодавства кандидатуру на посаду старости затверджують рішенням сесії за пропозицією міського голови. Тому перш, ніж виносити питання на сесію, міський голова Андрій Сімонов вирішив запитати у жителів старостинських округів, кого вони хочуть бачити на посаді старости.

“В більшості населених пунктів мешканці сіл задоволені своїми старостами, тому одноголосно підтримували їхню кандидатуру. Вікторійці запропонували Наталію Пазюк, березоворудчани – Олександра Оніщенка. Та були села, які категорично проти нинішнього старости. Приміром, в Повстині люди висловили одноголосне заперечення  проти кандидатури Богдана Алекперова. Натомість запропонували на цю посаду трьох кандидатів: Віталія Мишка, Світлану Харченко та Юрія Задорожного”, – йдеться у повідомленні.

В основному обговорення кандидатур проходило конструктивно й в позитивній атмосфері. Та були й такі, які відбувалися емоційно. Як от у Великій Кручі та Харківцях. Кожен із виступаючих захищав та відстоював свого кандидата.

Почувши всі пропозиції, міський голова Андрій Сімонов буде звертати увагу на досвід роботи, професію та особисті ділові якості кандидатур аби майбутній староста зміг успішно реалізувати повноваження, передбачені законом. Втім остаточне рішення буде прийняте сесією міської ради, яка відбудеться 31 березня.

Перейти до вмісту