Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбулися V Величківські читання

У приміщенні Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського відбулися Величківські читання.

Як розповіли у Департаменті культури та туризму Полтавської ОДА, у читаннях взяли участь науковці Полтавського краєзнавчого музею, Центру охорони та досліджень пам’яток археології Полтавської обласної ради, співробітники Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського та представники Департаменту культури і туризму Полтавської обласної державної адміністрації.

«Для мене честь знаходитися серед інтелектуальної еліти Полтавщини. Я впевнена, що саме завдяки таким заходам зароджується любов до свого рідного»,- зазначила заступник начальника управління- начальник відділу розвитку туризму і музейної справи управління розвитку туризму, музейної справи та охорони культурної спадщини Лілія Федорченко.

Під час зустрічі говорили про діяльність козацького літописця Самійла Величка та історико-краєзнавчий контекст пробудження української національної самосвідомості.

«Вже п’ятий рік поспіль у нашому музеї відбуваються заходи присвячені великому літописцю Самійлу Величку Цього року формат заходу дещо змінився, так сьогодні відбудуться I Величківські читання. Цей день обраний не випадково, адже 1 березня відзначається день святого Самійла. Тематика читань-це історія Полтавщини від найдавнішого часу до сьогодення, визначна частина матеріалу це козацька тематика. На сьогодні заявлено 16 доповідей за участі відомих істориків, краєзнавці, викладачів, традиційно присутні учні й вчителі з Полтавських шкіл, а також з Тахтаулова. Організатором та ідейним натхненником заходів присвячених Самійлу Величку виступив колектив Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського», – розповів старший науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Віталій Яремченко.

Перейти до вмісту