Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві нагородили лауреатів обласної премії імені Володимира Вернадського

12 березня у Полтавській обласній раді втретє нагородили лауреатів премії імені В.І. Вернадського.

Переможців та номінантів вітав перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко.

 

“Це одна з наукових премій пов’язана з видатною постаттю Володимира Вернадського. Ця людина, хоч і народилась за межами України, дуже багато зробила для української державності. Він є засновником Академії наук. Сьогодні багато його філософських думок втілюється в життя у нових наукових дослідженнях. Вернадський пов’язаний з Полтавщиною – певний час перебував у цьому регіоні. Ми напружено працювали щодо визначення лауреатів премії. Думаю, що змогли обрати найкращих”, – зазначив Олександр Лемешко.

Почесні відзнаки обласної ради вручили:

– у номінації “Науково-педагогічна діяльність у вищих навчальних закладах першого, другого рівня акредитації” – Тетяні Яценко, завідувачці кафедри педагогіки та психології дошкільної освіти та гуманітарних дисциплін Кременчуцького педагогічного коледжу імені А.С.Макаренка;

– у номінації “Науково-педагогічна діяльність у вищих навчальних закладах третього, четвертого рівня акредитації” – Юрію Винникову, доктору технічних наук, професору кафедри нафтогазової інженерії та технологій Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”;

– у номінації “Науково-педагогічна діяльність на підприємствах, в установах та організаціях” – Володимиру Красовському, директору Хорольського ботанічного саду, кандидату біологічних наук, старшому науковому співробітнику.

Лауреати Премії отримали подяки, дипломи та  грошові винагороди.

Також відзнаки отримали номінанти премії начальник наукового коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ Марина Педченко та викладач Державного професійно-технічного закладу “Полтавське вище професійне училище імені А. О. Чепіги” Оксана Птиця.

Довідково. Премія Полтавської обласної ради імені В.І. Вернадського вручається за розвиток вітчизняної науки та в підтримку талановитих науковців. Розмір Премії становить 5000 гривень у кожній номінації.

Перейти до вмісту