Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У кожній територіальній громаді Полтавщини діє послуга “догляд вдома”, – Ніна Черняк

У кожній територіальній громаді Полтавської області забезпечено обслуговування громадян на дому.

Про це під час апаратної наради повідомила в.о. директора Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Ніна Черняк.

“На відміну від окремих областей України, де не витримано норму надання послуг на дому, у кожній територіальній громаді Полтавщини діє послуга “догляд вдома”, – зазначила Ніна Черняк.

На сьогодні в області функціонує 21 територіальний центр соціального обслуговування, 28 центрів надання соціальних послуг та 14 центрів соціальних служб.

“У 12 громадах послуги надаються на підставі укладених угод без створення комунальних установ надавачів соціальних послуг. Під час карантину надзвичайно важливою стала послуга “догляд вдома”. Так, протягом минулого року 1800 соцпрацівників надали таку послугу 20-м тисячам людей”, – повідомила Ніна Черняк.

За її словами, не у всіх громадах створені підрозділи з питань соціального захисту населення. А саме, у Драбинівській, Мартинівській, Краснолуцькій, Скороходівській, Великобудищанській, Ромоданівській, Петрівсько-Роменській громадах.

Також Ніна Черняк нагадала про Постанову Кабінету Міністрів щодо доплат на час карантину соціальним працівникам.

“На жаль, не всі громади виконали цю Постанову. Так, за минулий рік доплати не виплатили у Руденківській громаді, Козельщинському та Оржицькому районах. Цього року, також деякі громади не затвердили видатки на доплату соцпрацівникам”, – сказала Ніна Черняк.

“Громади несуть відповідальність за мешканців та їх добробут. Ніхто краще, ніж органи місцевого самоврядування не знає про потреби мешканців громади. Краще організувати соціальний супровід сімей, ніж потім — службам надавати статус цим дітям та влаштовувати їх у сімейні форми виховання”, – наголосила заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

Перейти до вмісту