Ви тут:
Анонс Оголошення Полтавщина Суспільство 

Цьогоріч фестиваль-конкурс фортепіанних та камерних ансамблів “Камерата” проведуть дистанційно

Щорічно на початку весни Полтава приймає учасників Відкритого фестивалю-конкурсу фортепіанних та камерних ансамблів “Камерата”. Цьогоріч організатори конкурсу вирішили провести його в дистанційному форматі.

Організаторами фестивалю-конкурсу (заходу) виступають Департамент культури, молоді та спорту Полтавської міської ради та дитяча музична школа №3 імені Бориса Гмирі.

Юні музиканти представлять свою виконавську майстерність на розгляд вельми-поважного журі, яке вже декілька років поспіль очолює народний артист України, професор Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, відомий в державі та далеко за її межами композитор – Птушкін Володимир Михайлович.

Як розповіли в управлінні культури Полтавської міськради, з кожним роком фестиваль-конкурс набирає все більшої популярності, про що свідчить постійно зростаюча кількість учасників та розширення географії конкурсу. Заявки для участі в цьогорічному дистанційному фестивалі-конкурсі надали представники з 11 областей України. В творчих змаганнях будуть приймати участь вихованці мистецьких шкіл Дніпропетровської та Сумської, Херсонської та Львівської, Запорізької та Харківської, Кіровоградської та Івано-Франківської, Донецької, Рівненської та Полтавської областей. Не залишилися осторонь представники великих українських міст – Києва, Запоріжжя та Вінниці. Традиційно активну участь приймають учні полтавських мистецьких шкіл.

Конкурсні виступи учасників фестивалю-конкурсу «Камерата» професійне журі у складі знаних музикантів з Полтави, Харкова та Сум оцінить 26 березня, а результати фестивалю-конкурсу будуть висвітлені на сайті Департаменту культури, молоді та спорту Полтавської міської ради не пізніше 02 квітня 2021 року.

На превеликий жаль, учасники конкурсу не будуть мати змоги поспілкуватися між собою особисто, не можуть насолодитися традиційним виступом на Гала-концерті голови журі народного артиста України Птушкіна В. М. Але організатори конкурсу мають щирі сподівання, що наступний рік принесе всім нам можливість провести фестиваль-конкурс в звичайному форматі.

Всі бажаючі будуть мати змогу прослухати виступи найкращих виконавців на Ютуб каналі Полтавської дитячої музичної школи № 3 ім. Б. Гмирі після 2 квітня 2021 року за посиланням.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту