Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Сушена вишня та куркума: що додати до раціону, якщо застудилися

Щоб швидко впоратися із застудою, ГРЗ або грипом, важливо не тільки сумлінно виконувати призначення лікаря, а й дотримуватися певних правил у харчуванні. 

Хоча в період хвороби апетит найчастіше відсутній, повністю відмовлятися від їжі ні в якому разі не можна. При застуді збільшується потреба в енергії, яка витрачається на боротьбу з інфекцією. Причому, чим вище температура, тим більше витрата енергії, яку потрібно заповнювати, пише maximum.fm.

Куркума

Про лікувальні властивості куркуми відомо вже давно. В її складі є куркумін – потужний антиоксидант, який підвищує активність імунних клітин і допомагає організму справитися з вірусами. Куркуму можна додавати в різні страви.

Ромашковий чай

Дослідники довели, що чай на основі ромашки добре заспокоює і сприяє збільшенню антибактеріальної активності організму, зміцнюючи імунітет і покращуючи якість сну. Під час застуди ж потрібно більше відпочивати і не переживати через дрібниці.

Сушена вишня

Це ще один продукт, у складі якого багато антибактеріальних речовин. Користь сушеної вишні проявляється в бактерицидних властивостях. Ягода сприяє відходженню мокротиння при сухому кашлі і підвищує загальний імунітет.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту