Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Шмигаль повідомив, скільки коштуватиме вакцина проти COVID-19 в аптеках

Прем’єр Денис Шмигаль розповів, у скільки обійдеться українцям доза вакцини від коронавірусу, якщо вони купуватимуть її самостійно, наприклад, в аптеці.Платне щеплення проти коронавірусу обійдеться українцям від 300 до 1200 гривень.

 Шмигаль пояснив, що наразі про комерційний обіг вакцин мова не йде, оскільки існує високий запит країн світу, пише 24 канал.

Якщо після вакцинації пріоритетних груп українців з’являться надлишки, їх використають саме з цієї метою.

“Зараз ціна цієї вакцини у виробника, наприклад, Pfizer – коливається від 15 до 20 доларів. Ідуть випробування нових вакцин, виробники швидко розгортають потужності, за кілька місяців конкуренція буде дуже висока. Це збалансує ринок”, – вважає Шмигаль.

Так, за словами прем’єра, вакцини проти грипу або дифтерії у комерційному користуванні коштують 300-1200 гривень, тож вакцина проти COVID-19 буде у тих же межах,

Також Денис Шмигаль заперечив думку про вартість такої вакцини у тисячу євро.

Попередньо в ефірі одного з телеканалів Міністр охорони здоров’я, що в Україні вакцина проти коронавірусу на комерційному ринку не ‘явиться раніше літа – осені. Крім того, якщо приватні компанії захочуть завести препарати в Україну, вони муситимуть це робити офіційно.

Перейти до вмісту