Ви тут:
Суспільство Україна 

Щодня читають книги лише 8% українців, – Інститут книги

Більше, ніж раз на тиждень книги читають 27% українців. Тоді як щодня – лише 8% жителів країни.

Про це розповіла директор Українського інституту книги Олександра Коваль під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. “Культура. Медіа. Туризм”, пише Укрінформ.

“Можна побачити, як разюче відрізняється ситуація з читанням в Україні і в кількох європейських країнах. Скільки людей читає регулярно, тобто більше ніж раз на тиждень, чи мінімум раз на тиждень. І якщо в Італії цей показник 56%, в сусідній з нами Польщі 36%, то в Україні таких читачів, які читають книжку більш ніж раз на тиждень, лише 27% “, – сказала Коваль.

Читайте також: #Читай_досягай: в Україні стартує акція з промоції читання

У період локдауну за 2020 рік продажі паперових книжок не зросли.

“Трохи зросли продажі електронних книжок, чи через інтернет-книгарні, а не через стаціонарні книгарні. Але це лише трошечки, і зовсім не відповідає тим трендам і тенденціям, які ми можемо спостерігати в інших країнах світу, де справді є реальне зростання на 7-9 відсотків продажів за результатами року. В Україні ми навпаки маємо падіння на 50%. І це дуже сумно, бо означає, що книжка явно не належить до пріоритетних покупок і до пріоритетів проведення вільного часу”, – зазначила Олександр Коваль.

 

Перейти до вмісту