Ви тут:
Суспільство Україна 

РНБО незабаром може розглянути введення всеукраїнського локдауну

Секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю BBC News Україна розповів, що у випадку погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції доведеться “закрити всю країну”.

Найближчим часом Рада нацбезпеки може провести окреме засідання щодо COVID-19.

“У березні минулого року ми розглядали це питання на РНБО. Думаю, найближчим часом буде проведене окреме засідання РНБО з цього приводу. Це стосується не лише коронавірусу, адже ланцюгом іде економіка та багато інших речей”, – уточнив Олексій Данілов.

Довідка. Локдаун (англ. lockdown) — це нагальний протокол дій і система обмежувальних заходів, що вводяться з метою стримання поширення захворюваності. Локдаун зазвичай забороняє людям вільно відвідувати або залишати певну зону. Таке «блокування» або «карантин» використовується для захисту комп’ютерної системи або людей всередині об’єкта чи зони від загрози зовнішніх подій. Під час локдауну діє режим ізоляції населення, обмежується свобода пересувань і дій в межах певної зони.

Читайте також: На Полтавщині на коронавірусну інфекцію захворіла 521 людина, одужали – 264

Під час пандемії коронавірусної хвороби у 2019—2020 роках термін «локдаун» застосовується для дій, пов’язаних із масовими карантинами. Наразі локдаун обмежує вільне пересування в межах та за межами країни, нормально функціонувати можуть лише організації, що надають основні потреби та послуги.

Перейти до вмісту