Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники провели знезараження залізничної станції у Полтаві

14 березня  полтавські рятувальники провели деконтамінацію* території залізничної станції Полтава-Київська, на яку 14 березня о 8:37 прибув потяг за маршрутом Рахів –Харків, в якому знаходилися пасажири з епідемічно загрозливих територій Західної України.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС

Нагадаємо, 14 березня у Полтаві провели медичний огляд пасажирів потяга “Рахова-Харків”. Експрес-тестування на COVID-19 пройшли 45 людей. Інфікованих виявили, провели дезінфекцію перрону та будівлі вокзалу, повідомив керівник відділу медицини катастроф Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Володимир Мохначов.

Перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін повідомив, що усі пасажири, що прибуватимуть із “червоної” зони карантину до Полтави, будуть обстежені на COVID-19.

 

  • Деконтаміна́ція (від лат. de — префікс, що означає видалення, і contaminatus — нечистий, заражений) — процес проведення медико-санітарних заходів з метою усунення хімічних, радіаційних чинників та біологічних агентів з поверхні тіла людини, в продукті або на продукті, приготовлених для споживання, на інших предметах, включаючи транспортні засоби, які можуть становити ризик для здоров’я населення
Перейти до вмісту