Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство 

“Решетилівка” не змогла вийти до “фіналу чотирьох” Кубка України

Групу з полтавцями переконливо виграли «Барком-Кажани».

Як розповіли у Федерації волейболу України, у групі П в Полтаві «Барком-Кажани» переконливо довели, що перше місце за фінішем «регулярки» посіли не випадково. Колектив Угіса Крастіньша продемонстрував достатньо раціональний, атлетично-мобільний і видовищний волейбол, завдяки чому впевнено обіграв усіх трьох суперників у мінімальних дев’яти сетах. При цьому окремо слід відзначити чергову хорошу результативність албанця Антона Квафарени, а також дуже продуктивні старання під сіткою центральних блокуючих збірної України – Юрія Семенюка і Максима Дрозда.

До речі, у завершальному матчі з ВК «МХП-Вінниця», який для обох команд уже нічого не вирішував, і їхні наставники дали можливість перепочити багатьом своїм лідерам, Семенюк залишився і відпрацював на совість, записавши до свого активу 12 очок (із них 5 – на блоках).

Читайте також: визначено міста проведення вирішальних раундів Кубка України з баскетболу.

Натомість представнику Тростянця у вирішальному протистоянні за другу путівку з групи до «Фіналу чотирьох» довелося витримати шалений тиск з боку одного з лідерів вищої ліги – ВК «Решетилівка».

Отримавши хорошу підтримку вболівальників у стінах домашнього спорткомплексу Заводу медичного скла, підопічні Сергія Побережченка розважливо зробили ставку на найдосвідченіших своїх виконавців. І ті, що називається, марку тримали гідно. Зокрема, Віталій Сухінін у підсумку відзначився 18 разів (із них 4 – ейсами), а Євген Капаєв – 13. Належним чином їм допомагав молодий Нік Сотнік, набравши 10 очок. Але, хоч як прикро місцевим уболівальникам, запалу лідерів вистачило лише для успіху в третій партії. Бо у складі ВК «МХП-Вінниця» феєричний поєдинок провів його капітан Артем Скороход, який сміливо брав на себе ініціативу у завершальній стадії атак і «вистрілював» невідпорно. 9 набраних ним очок із 21 загального багато в чому допомогли тростянчанам буквально «видряпати» стартовий сет, а ще 7 – зробити вирішальний ривок у кінцівці четвертої партії.

Перейти до вмісту