Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство 

Проєкт з Полтавщини переміг у конкурсі “Волонтерство в громаді”

Програма “U-LEAD з Європою” повідомила 17 фіналістів конкурсу “Волонтерство в громаді”. Серед них – проєкт з Полтавщини.

Це проєкт “Розвиток культури волонтерства та заохочення їх ініціатив у сільських територіальних громадах Семенівської та Оболонської ОТГ для подолання пандемії COVID-19 та її наслідків”.

Метою конкурсу є розвиток культури волонтерства та заохочення волонтерських ініціатив у територіальних громадах для подолання актуальних викликів, зумовлених пандемією COVID-19.

Вітаємо серед переможців по Україні – Оболонську та Семенівську громади. Ми раді, що громади Полтавщини намагаються залучити додаткові кошти на розвиток своїх територій, особливо за таким напрямком. Цим конкурсом Програма U-LEAD прагне об’єднати зусилля активних мешканців та місцевого самоврядування для поліпшення якості життя в громадах та сприянню їх сталому розвитку”, – зазначила керівниця Полтавського регіонального офісу Ірина Балибіна.

Ініціювати та подавати проєкти могли сільські, селищні та міські ради громад з населенням до 50 000 осіб у співпраці з неприбутковими організаціями (громадськими об’єднаннями, благодійними організаціями, комунальними закладами/установами).

Конкурс проєктів було оголошено наприкінці 2020 року, відбір тривав у два етапи і завершився на початку березня. Всього у різних областях України перемогу отримали 17 проєктів, які впроваджуватимуться в територіальних громадах України у співпраці органів місцевого самоврядування з неприбутковими організаціями, які і стануть виконавцями проєктів.

Перейти до вмісту