Ви тут:
Суспільство Україна 

Пошкодження будівлі Офісу Президента оцінюються близько 2 млн грн, – ОП

На ранок 21 березня на фасаді будівлі Офісу Президента залишились написи після акції на підтримку активіста Сергія Стерненка. 

Як повідомили в Офісі Президента, пошкодження будівлі оцінюються приблизно у два мільйони гривень.

“Напередодні всі поверхи були наповнені димом. Якщо не розпочати змивання фарби впродовж 72 годин, вона в’їсться в граніт, і тоді суми збитків будуть зовсім іншими. Нагадаємо, перші два поверхи будівлі були споруджені наприкінці ХІХ ст., інші добудовані на початку ХХ ст”, – повідомили в Офісі Президента.

Під час акції мітингувальники підпалили табличку “Президент України”, а згодом влаштували салют.

Під час заходу найбільш радикальні його учасники застосували фаєри, димові шашки, петарди, вибухові пакети, феєрверки, аерозольну фарбу для графіті в балончиках. Також учасники акції розбили скло у вхідних дверях одного з під’їздів та вікно на першому поверсі будівлі. Фасад першого поверху обмальовано фарбою, що завдало значної шкоди зовнішньому вигляду споруди, пишуть в Офісі Президента.

Крім того, внаслідок запуску феєрверків постраждали двері та внутрішнє оздоблення тамбура одного з під’їздів. Також відбулося займання горища. Були зафіксовані окремі осередки загоряння на першому поверсі та пожежа в кабінеті на другому поверсі. Всі поверхи були наповнені димом.

Начальник Управління державної охорони Сергій Рудь нагадав, що Президент Володимир Зеленський одразу після інавгурації наказав відкрити вільний прохід вулицею Банковою.

“Кожна людина має право висловити свою думку. Тому ніхто не забороняє – люди можуть сюди приходити й демонструвати, можливо, прояв неповаги, свою думку, але при цьому не допускати вандалізму, провокацій і хуліганства – того, що було допущено вчора”, – сказав Сергій Рудь.

Крім того, під час учорашніх подій виникла загроза спалення Державного прапора, який розташований на фасаді будівлі Офісу Президента.

Перейти до вмісту