Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавських батьків прохають поговорити з дітьми про дотримання правил електробезпеки

З 22 березня у Полтавській громаді розпочнуться весняні шкільні канікули, які триватимуть тиждень. У цей період діти більше часу проводять на свіжому повітрі, залишаючисб без нагляду та батьківського контролю.

Іноді такі прогулянки можуть проходити у небезпечних місцях: поблизу трансформаторних підстанцій та повітряних ліній. Тому енергетики прохають поговорити з дітьми про дотримання правил електробезпеки.

“Шановні дорослі! Проведіть з дітьми бесіди про необхідність дотримання правил електробезпеки. Слідкуйте за тим, як вони відпочивають на свіжому повітрі. Виховуйте у малечі навички безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з електроенергією”, – повідомили у “Полтаваобленерго”.

Щоб уникнути біди, варто дотримуватися простих правил перебування поблизу енергооб’єктів:

-не наближайтеся до дротів повітряних ліній, поводьтеся обережно під час перебування в охоронній зоні і поблизу трансформаторних підстанцій;

-підходити до енергоспоруд на відстань, меншу ніж 8-10 метрів, не можна за жодних умов;

-забороняється робити накиди на дроти повітряних ліній, залазити на опори, приставляти до них драбини й інші предмети, проникати за огорожу, всередину чи на дах підстанцій, відкривати дверцята електрощититових. 

“Діти, залишаючись самі вдома, безумовно, користуються побутовими електроприладами, починаючи від телевізора і завершуючи мікрохвильовою піччю. Переконайтеся, чи все справне, а також поясніть дітлахам правила електробезпеки в помешканні”, – йдеться в повідомленні.

Суворо заборонено торкатися до дротів, ізоляція яких пошкоджена, користуватися зіпсованими вимикачами, вилками та розетками, вставляти туди сторонні предмети. Не залишайте ввімкненими в мережу електроприлади, коли ними не користуєтесь або ідете з дому. Може статись коротке замикання і, як наслідок, – пожежа! Заборонено витирати електроприлади, розетки та вимикачі вологою ганчіркою, торкатися до електроприладів мокрими руками, коли вони ввімкнені в електромережу.

У разі виявлення пошкоджень електрообладнання або несанкціонованих проникнень на енергооб’єкти, слід невідкладно повідомляти до Кол-центру АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» за номерами телефонів: 0800-305-035 (безкоштовно на території України), (0532) 510-910 (згідно з діючими тарифами міського та міжміського зв’язку), 097-20-20-207 (безкоштовно в мережі Київстар), 093-17-02-533 (безкоштовно в мережі Lifecell), 050-305-99-10 (безкоштовно в мережі Vodafone).

Перейти до вмісту