Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Податківці Полтавщини нагадують про своєчасну сплату та погашення заборгованості з ЄВ

Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. Несплата єдиного внеску призводить до негативних наслідків, фінансових санкцій та суттєво може вплинути на отримання пенсії.

За інформацією,  в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Бондаренко, на сьогодні 15828 платників податків Полтавщини мають заборгованість з ЄВ в сумі 294,1 млн. гривень.

Відповідно до норм чинного законодавства, якщо платник ЄВ протягом 10 календарних днів не сплатив суму недоїмки та штрафів з нарахованою пенею та не оскаржив вимогу в адміністративному чи судовому порядку, то таку вимогу вважають узгодженою. Упродовж 10 робочих днів з дня узгодження вимоги (набрання нею чинності) її надсилають до органу Державної виконавчої служби.

Державна виконавча служба (держвиконавець) не пізніше наступного робочого дня з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження. В ній зазначають про обов’язок боржника подати декларацію про доходи та майно боржника, попереджають боржника про відповідальність за неподання такої декларації або внесення до неї завідомо неправдивих відомостей, а також накладають арешт на майно та кошти платника.

Право громадян на соціальний захист, тобто захищені соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення, інші виплати гарантує, зокрема, своєчасне погашення заборгованості по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Суб’єктами підприємницької діяльності, які турбуються за соціальну захищеність своїх працівників, самостійно погашається заборгованість з ЄВ, навіть в умовах карантину.

«Так, з початку 2021 року (станом на 19.03.2021 року) платниками самостійно сплачено в рахунок погашення заборгованості з ЄВ 6,9 млн. гривень. В поточному році суб’єктам підприємницької діяльності, які виявили бажання закрити підприємницьку діяльність та звернулися до податкового органу, проведено списання ЄВ. відповідно до п.9 прим.15 Закону №2464 на загальну суму 11,5млн.гривень», – відзначив в.о. заступника керівника обласного управління ДПС.

Головне управління ДПС у Полтавській області вкотре звертає увагу платників податків на необхідності дотримуватися вимог законодавства із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Перейти до вмісту