Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Під прикриттям підготовки до навчань “Запад-2021” Росія нарощує війська на кордоні з Україною, – Хомчак

Російська федерація нарощує присутність в окупованому Криму, Воронежській та Брянській областях. Солдати перекидаються на ці території під приводом навчань і залишаються після їх проведення

Про це доповів головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак з трибуни Верховної Ради, передає Еспресо.TV.

“Російська Федерація продовжує агресивну політику по відношенню до України. Станом на 30 березня цього року вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях України утримується 28 батальйонно-тактичних груп противника, а саме – в Брянській, Воронежській, Ростовській та на території тимчасово окупованого Криму”, – розповів головнокомандувач ЗСУ.

Він зауважив, що згідно з доповідями розвідки, в рамках підготовки до навчань “Запад-2021” ЗС РФ нарощує кількість військ на підступах до України.

Україна очікує розміщення Росією додаткових 25 батальйонно-тактичних груп на своїх кордонах.

За словами Хомчака, це створює загрозу воєнній безпеці держави.

“З 2014 року, за час окупації Криму Росією здійснено нарощування міжвидового об’єднання військ ЗС РФ, яке на теперішній час становить близько 32 тис. 700 військовослужбовців”, – підкреслив генерал.

Хомчак додав, що у середині березня на полігоні Опук у Криму росіяни відпрацювали заходи бойової підготовки з питань висадки повітряного та морського десантів двома батальйонно-тактичними групами при підтримці артилерійської тактичної групи зі складу Сьомої десантно-штурмової дивізії.

“Після закінчення навчань зазначені підрозділи були залишені в районі полігону”, – наголосив головнокомандувач Збройних Сил.

“Додатково відмічено нарощування угрупування за рахунок ще п’яти батальйонно-тактичних груп”, – додав Руслан Хомчак.

Перейти до вмісту