Ви тут:
Спорт Суспільство 

Один з найвідоміших українських стадіонів хочуть перейменувати на честь Степана Бандери

Найбільший стадіон Західної України вже незабаром може отримати нову назву.

Як повідомляє 24 футбол, депутати Львівської обласної ради вже підтримали звернення до Кабінету міністрів України та Міністерства молоді та спорту України щодо присвоєння Арені Львів імені Степана Бандери.

Відповідне звернення під час сесії 16 березня підтримали 68 депутатів Львівської облради, ще семеро не голосували. Остаточне рішення повинен прийняти Кабінет міністрів України, позаяк стадіон, який приймав три матчі Євро-2012 та низку інших важливих міжнародних поєдинків, перебуває у державній власності. Львівська обласна рада неодноразово пропонувала передати арену у власність територіальної громади, проте наразі безуспішно.

Арена Львів — футбольний стадіон у Львові, розташований на півдні міста поблизу перетину вулиці Стрийської та Кільцевої (об’їзної) дороги. Розрахований на 34 915 глядачів.

Стадіон було збудовано для проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012. Він став третім найдорожчим стадіоном в історії України (після НСК «Олімпійський» та «Донбас-Арени». За кількістю місць для глядачів «Арена Львів» посідає 4-е місце в Україні, за освітленістю поля, 2800 люксів — перше місце.

Перейти до вмісту