Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На Полтавщині прийомні батьки та батьки-вихователі проходять спеціальне навчання

У Полтавській області в 46 територіальних громадах функціонує 120 прийомних сімей і 40 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 475 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Полтавський обласний центр соціальних служб систематично організовує та проводить навчання для функціонуючих прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу з метою підвищення батьківського потенціалу прийомних батьків та батьків-вихователів, наданні професійної допомоги у вирішенні актуальних проблем та труднощів у вихованні дітей, консультації щодо підвищення навчальної мотивації, мінімізації складних поведінкових проявів дитини, повідомили у Департаменті соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації.

З 15 по 19 березня 2021 року Полтавським обласним центром соціальних служб проводилося навчання з метою підвищення батьківського потенціалу для 9 прийомних батьків та 6 батьків-вихователів з Полтавської міської та Зіньківської міської територіальних громад. У ході тренінгового курсу розглядалися такі теми, як психологічна травматизація дітей та методи батьківської допомоги, кіберзалежність, агресивна поведінка дітей та шляхи її подолання, профорієнтація як допомога у визначенні професії. Окрема увага приділялася емоційному виснаженню прийомних батьків та батьків-вихователів, профілактичним методам та технікам релаксації.

Перейти до вмісту