Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині проведуть аудит місцевих бюджетів та роботи ОДА

Голова Полтавської ОДА Олега Синєгубова зустрівся з представниками Держаудитслужби з питань здійснення аудиту в регіоні.

З 16 березня по 23 липня в регіоні відбудуться заходи державного фінансового контролю місцевих бюджетів, ревізії фінансово-господарської діяльності Департаменту освіти і науки, Департаменту охорони здоров’я ОДА, Агентства місцевих доріг, КП «Полтававодоканал», обласного бюджету та в цілому роботи облдержадміністрації. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

«Ми маємо забезпечити повний доступ до документів, технікою, приміщенням, зв’язком працівників, які здійснюватимуть ауди. Має бути повна взаємодія, адже для нас дуже важливо перевірити ефективне використання бюджетних коштів в усіх сферах діяльності», – сказав Олег Синєгубов.

Заступник голови державної аудиторської служби Галина Вашека повідомила, це буде другий аудит Полтавської області.

«Дані місцевих бюджетів є надзвичайно актуальними для керівництва України. Вся політика держави спрямована на забезпечення економного, раціонального витрачання бюджетних коштів, на те, щоб кошти платників податків витрачалися раціонально. У межах  аудиту ми подивимося видатки на фінансування освіти в цілому по області: в місті, громадах, районах. З’ясуємо, які освітні послуги та якої якості надаються. Робимо все, щоб громадяни отримували всі якісні послуги», – повідомила Галина Вашека.

За підсумками аудитів місцевих бюджетів працівники державної аудиторської служби надаватимуть рекомендації та пропозиції Прем’єр-міністру, галузевим міністерствам.

Перейти до вмісту