Ви тут:
Кримінал Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині поліція вилучила в чоловіка автомат, рушницю, набої та вибухову речовину

Працівники кримінальної поліції відділення №1 (Гадяч) Миргородського райвідділу поліції Полтавщини, під процесуальним керівництвом Миргородської окружної прокуратури, вилучили у місцевого 61-річного чоловіка пістолет-кулемет «Шпагіна», рушницю «Simson», набої (які можуть бути бойовими) та порох, ймовірно вибуховий.

Джерело: Національна поліція Полтавської області

«Під час обшуку в домогосподарстві сільського жителя слідчим виявлено та вилучено 2 предмети, схожі на пістолет-кулемет «Шпагіна», вогнепальну рушницю «Simson», більше 70-ти набоїв калібру 7,62, які можуть бути бойовими, та чотири ємності з сіро-зеленою речовиною, схожою на порох», – повідомив Петро Токар, начальник відділення №1 (Гадяч) Миргородського районного відділу поліції, повідомив.

За цим фактом відомості внесені слідчим до Єдиного реєстру досудових розслідувань за кваліфікуючими ознаками частини 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вилучені небезпечні предмети і речовина направлені на експертне дослідження.

На часі триває досудове розслідування, у ході якого встановлюється джерело походження зброї, боєприпасів і мета їх зберігання.

Вирішується питання щодо повідомлення чоловікові про підозру та обрання міри запобіжного заходу. У разі доведення вини у суді фігуранту загрожує до 7-ми років позбавлення волі.

Перейти до вмісту