Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині планують створити базу даних про мережу Трудових архівів

Через реформу децентралізації і ліквідацію 21 районної ради на Полтавщині необхідно максимально зберегти сформовані документальні комплекси.

За сільськими та селищними радами територіальних громад закріплено кураторів від Державного архіву, які допомагають в підготовці нормативних документів щодо організації діяльності Трудових архівів в умовах адміністративно-територіальної реформи, розповіла на апаратній нараді директор Державного архіву Полтавської області Валентина Гудим.

Трудові архіви містять накази про прийом, звільнення або переміщення працівників; особові справи працівників, трудові договори, акти про розслідування нещасних випадків на виробництві; документи щодо шкідливих умов праці на виробництві тощо.

“Взірцем для вирішення питання перебудови діяльності Трудових архівів стала Гадяцька міська рада, яка виступила засновником комунальної установи з правом юридичної особи “Трудовий архів Гадяцької міської ради”. Завдяки конструктивному діалогу та злагодженій роботі трудовий архів продовжує безперебійно працювати, надаючи важливі соціальні послуги жителям Гадяцької міської, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської та Сергіївської громад, має належне фінансування та можливість у подальшому розвивати свою матеріально-технічну базу”, – розповіла Валентина Гудим.

Органи місцевого самоврядування Кременчуцького, Лубенського та Полтавського районів вирішили питання забезпечення збереженості документів кадрових питань ліквідованих підприємств, установ, організацій, створивши відповідні архівні установи.

У Миргородському районі відповідні рішення ухвалили Гадяцька, Лохвицька міські та Шишацька селищна ради.

Натомість, Трудові архіви не створено Комишнянською, Ромоданівською селищними та Великосорочинською сільською радами Миргородського району.

Найближчим часом Державний архів Полтавської області планує здійснити виїзні робочі наради щодо організації архівної справи в територіальних громадах Миргородського району, семінар-навчання для відповідальних працівників Трудових архівів, а також створити бази даних про мережу Трудових архівів Полтавської області.

Перейти до вмісту