Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

На Донбасі бойовики вісім разів порушили “тишу”: відкривали вогонь з гранатометів і кулеметів

Протягом минулої доби, 25 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню.

Про це повідомили у пресцентрі штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “ПІВНІЧ”, поблизу СВІТЛОДАРСЬКА, окупанти відкривали вогонь у бік позицій українських захисників з ручних та станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Позиції захисників поруч МАЙОРСЬКА, окупанти обстріляли з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У межах відповідальності оперативно-тактичного угрупування “СХІД”, неподалік БОГДАНІВКИ, російсько-окупаційні війська вели вогонь по позиціям захисників України з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Неподалік ШИРОКИНЕ, противник відкривав вогонь у бік українських позицій, застосувавши підствольні гранатомети, ручні протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

“Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів немає. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК. Станом на 7 годину ранку, 26 березня, обстрілів не зафіксовано”, – йдеться у повідомленні.

У районі проведення ООС виконують завдання й інші складові сил оборони. Минулої доби через контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” на тимчасово окуповану територію України прослідувало 1396 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 931 особа. Відмовлено в пропуску на КТУ через неможливість встановити ЕС «ВДОМА» та відмову від обсервації 4 особам. Збройні формування РФ не пропустили до тимчасово окупованих територій України 4 особи.

Перейти до вмісту