Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Ми маємо домовленості та контракти на понад 22 млн вакцин проти COVID-19, – Степанов

Стратегічна мета Міністерства охорони здоров’я України – колективний імунітет і щеплення всіх охочих проти COVID-19 протягом уже цього календарного року.

Про це під час брифінгу сказав Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Задля цього ми маємо домовленості та контракти на більше ніж 22 млн вакцин від різних світових виробників – британської AstraZeneca, американського Novavax, а також Pfizer та китайського Sinovac. Це як прямі контракти, так і контракти в рамках міжнародної ініціативи COVAX, за якими ми отримаємо AstraZeneca та Pfizer», – наголосив Максим Степанов.  

Міністр зауважив: рік тому, коли він очолив МОЗ, країна занурилася в нову реальність – пандемії коронавірусу.

Читайте також: Від початку вакцинальної кампанії в Україні проти COVID-19 імунізували 212 898.

Вона стала тестом на міцність усіх медичних систем світу, а для української – справжнім випробуванням, адже не вистачало найнеобхіднішого – масок, антисептиків, захисних костюмів, ліжок, кисню.

«Ми почали боротьбу практично з нуля і за короткий проміжок часу забезпечили країну всім необхідним для протидії коронавірусу», – сказав Максим Степанов.

Стратегія МОЗ передбачає кілька факторів. Це, зокрема, відновлення системи охорони здоров’я (ліжковий і кисневий фонд, перепрофілювання лікарень, захист лікарів); введення гнучких карантинних заходів – адаптивного карантину, задля балансу між економікою і протидією поширення хвороби; всебічне інформування українців про боротьбу з COVID-19 та вакцинальна кампанія.

Перейти до вмісту