Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Майже 3 тисячі податкових декларацій про майновий стан і доходи подали полтавці з початку року

За інформацією начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олександра Лаврова, протягом січня-лютого поточного року до податкових органів Полтавської області громадяни подали 2 722 податкові декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація) за 2020 рік. З них 2 309 декларацій подано полтавцями, у яких виникає обов’язок щодо декларування отриманих доходів.

Сума задекларованих доходів складає 332,3 млн гривень. Сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету складає 16,1 млн гривень. Задекларована сума військового збору, що підлягає сплаті до бюджету складає 1,9 млн гривень.

“Враховуючи той факт, що Полтавська область є аграрним регіоном – найбільше поданих декларацій, а саме 964 громадянами, які самостійно обробляють земельні ділянки понад 2 га та які отримують доходи від надання послуг з обробітку та/або збору урожаю”, – йдеться у повідомленні пресслужби ГУ ДПС у полтавській області.

Також активно декларують отримані у 2020 році доходи громадяни від операцій з інвестиційними активами. Зокрема, за результатами проведеної роботи, Головним управлінням ДПС у Полтавській області самостійно виявлено та залучено до декларування громадянина, який у 2020 році отримав дохід від продажу корпоративних прав юридичної особи (інвестиційний прибуток) у сумі 47,1 млн.грн. Так, додатково до бюджету надійшло 8,5 млн.грн. податку на доходи фізичних осіб та 0,7 млн.грн. військового збору.

До територіальних органів ГУ ДПС у Полтавській області також подали декларації артистка – Інною Білокінь та футболісти ФК «Ворскла».

Протягом січня – лютого 2021 року 413 громадян подали податкові декларації та скористалися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2020 року. Загальна сума податку на доходи фізичних осіб до повернення становить 0,7 млн гривень.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту