Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Імунізація проти COVID-19: на Полтавщині працюють 36 кабінетів щеплень

Вакцинація в області триває за відповідним графіком. Вже вакциновано понад 9200 людей. До роботи наразі залучено 11 мобільних бригад з імунізації, а також з 29 березня запрацювали 36 кабінетів щеплень по всій області.

Про це під час апаратної наради повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

“Відсьогодні розпочинаємо активно щеплювати людей віком 80+. Наразі вже провакциновано 380 таких людей. Вакцина в області є”, – зазначив Олег Синєгубов.

Читайте також: Полтавщина увійшла в перелік областей, де за добу зробили найбільше щеплень проти COVID-19

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктора Лисака, в області вакцинація проти коронавірусної інфекції проводиться, навіть, на вихідних. Полтавщина посідає восьме місце в Україні за темпами імунізації.

“22 кабінети щеплень мають запрацювати вже сьогодні. Після вакцинації людей 80+ розпочнеться імунізація педагогічних працівників 1 — 4 класів”, – додав Віктор Лисак.

В області зростає захворюваність на коронавірусну інфекцію. При цьому зменшилась захворюваність серед медичних працівників.

“Введення канікул у школах не дало очікуваного результату. Хочу нагадати, що в нас карантин, тому діти мають бути вдома, або біля дому. Найбільший приріст захворюваності дають підлітки. На сьогодні коронавірусну інфекцію зафіксували у 1637 дітей. З них ще хворіють 399 дітей”, – відмітив Віктор Лисак.

За словами Лисака, вірус мутує і поширюється набагато швидше, ніж раніше.

“Якщо раніше ми говорили, що після контакту з хворою людиною симптоми можуть з’явитися протягом 14 днів, то сьогодні цей термін скоротився до трьох днів”, – наголосив Віктор Лисак.

“Оржиця, Миргород, Лубенський, Чутівський, Семенівський район, а також вже потрібно сюди додати Машівку, показують значний приріст захворюваності на коронавірусну інфекцію. Ми маємо реагувати та приймати відповідні рішення для зменшення ризику інфікування”, – сказав директор Департаменту.

Нагадаємо, Олег Синєгубов анонсував засідання регіональної комісії ТЕБ і НС щодо посилення карантинних обмежень у Полтавській громаді.

“Цієї доби в області зафіксували рекордну кількість госпіталізацій та пневмоній. Зі 184 встановлених пневмоній госпіталізували 84 людини. У лікарнях на апаратах ШВЛ перебувають 63 людини”, – зазначив Віктор Лисак.

Нагадаємо, для того щоб отримати щеплення залишковими дозами, потрібно записатися на сайті Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА за посиланням.

Перейти до вмісту