Ви тут:
Спорт Суспільство 

«Формула-1»: Хемілтон виграв у Ферстаппена на Гран-прі Бахрейну

Чинний чемпіон світу зумів випередити на фінішній прямій свого одвічного суперника.

Як повідомляє sport.ua, перша гонка сезону Формули-1 в рамках Гран-прі Бахрейну обіцяла бути цікавою: Макс Ферстаппен на поулі, а за ним два Мерседеси. Льюїс Хемілтон не приховує, що Мерседес зараз відстає від Ред Булла по темпу, однак готовий нав’язати боротьбу. Та й Ферстаппен знову залишився один, так як Серхіо Перес через проблеми з машиною був змушений стартувати з боксів.

І на старті Ферстаппен зберіг лідерство, за ним був Хемілтон, а в топ-3 піднявся Леклер, який випередив Боттаса. І на першому колі виїхав сейфіті-кар через аварію Мазепіна. На щастя, нічого такого серйозного, як було у Романа Грожана на минулому Гран-прі Бахрейну. На рестарті лідери зберегли свої позиції, а ми відзначимо Макларен. Норріс і Ріккардо були на 5-6 позиціях і активно погрожували Боттасу.

Ферстаппен з плином гонки утримував Хемілтона на дистанції 1,5-2 секунди, але відірватися не міг. Два боліда демонстрували приблизно рівний темп. Першим на піт-стоп поїхав Хемілтон, а ось Ферстаппен вирішив затриматися на трасі! І після свого пита Макс втратив 1-е місце, яке перехопив Хемілтон. Однак у Ферстаппена були більш швидкісні шини, але менш довговічні, так що голландцеві потрібно було все робити на трасі і обганяти Льюїса.

І Ферстаппен почав скорочувати відставання. З 7 секунд до 1,5, але Хемілтон поїхав на піт. Знову без боротьби на трасі. Макс повернув собі лідерство, а на піт поїхав Боттас. І механіки втратили 10 секунд, щоб зняти колесо. Знову проблеми у Мерседеса на піті в Бахрейні. В результаті Валттері втратив багато часу і повернувся без шансів на перемогу. В цей же час, на жаль, через технічні проблем зійшов Фернандо Алонсо.
Справжня гонка почалася після ще одного піту Ферстаппена. Макс пропустив Хемілтона вперед, але був на свіжій гумі і кинувся в погоню за 15 кіл до кінця. Ферстаппен, маючи і швидший болід, і свіжі шини, досить швидко скоротив відставання до 1 секунди. За 4 кола до кінця! Хоча варто сказати, Хемілтон здорово тримав темп, з огляду на проблеми з шинами.

В результаті Ферстаппен пройшов Хемілтона за три кола до кінця. Але Макс був змушений повернути суперникові позицію – голландець на обгоні виїхав за межі траси, що заборонено правилами. Після цього болід Ред Булла втратив свій момент і Ферстаппен не встиг пройти Хемілтона! Неймовірний пілотаж Льюїса, який показав весь свій клас і виграв важку гонку. Ось це початок сезону.

Серед інших результатів відзначимо високе 4-е місце Ландо Норріса. Відмінний пілотаж молодого британця. У топ-5 фінішував Серхіо Перес, який, нагадаємо, стартував в боксах. Крім того, в очках приїхав дебютант Юкі Цунода.

Перейти до вмісту