Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

ФОПи не повинні повідомляти про сплату за них ЄСВ роботодавцем, – полтавські податківці

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області розповіли, чи повинні самозайняті особи, з метою звільнення від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе, повідомляти контролюючі органи, що мають основне місце роботи, де за них було сплачено страховий внесок у розмірі не менше мінімального.

Відповідно до ст. 20 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями, контролюючим органам з метою перевірки правильності нарахування, обчислення, повноти і своєчасності сплати єдиного внеску на загальнообов’язкового державного страхування надається доступ до персоніфікованих відомостей про заробітну плату (дохід, грошове забезпечення, допомогу, компенсацію) застрахованих осіб, на яку нараховано і з якої сплачено страхові внески.

Отже, фізичні особи – підприємці або особи, які провадять незалежну професійну діяльність, не повинні повідомляти про факт сплати за них єдиного внеску роботодавцем.

Фото: ілюстративне

Перейти до вмісту