Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

ДТП, пожежі та нещасні випадки на воді – основні причини загибелі людей на Полтавщині

За рік на території Полтавської області сталося шість надзвичайних ситуацій. Внаслідок цього загинуло три людини та постраждало шестеро людей. Також виникло 5 тис. 215 небезпечних подій, у яких загинула 301 людина. При цьому 179 людей вдалося врятувати.

Основними чинниками, які причини загибелі людей, є: ДТП, пожежі та нещасні випадки на воді. Найбільш тяжкі наслідки мають ДТП.

Як повідомив директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Сергій Венгер під час апаратної наради у Полтавській ОДА, найбільше небезпечних подій виникало у Полтаві та Полтавському районі, Кременчуці і Кременчуцькому районі.

“За минулий рік на території Полтавської області зареєстровано понад тисячу ДТП з потерпілими. Це на 3% більше, ніж у 2019 році. Характерні порушення: перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, проїзду перехресть, пішохідних переходів, недотримання безпечної дистанції, керування транспортом в нетверезому стані, виїзд на смугу зустрічного руху та ін.”, – розповів Сергій Венгер.

Також, за його словами, зростання кількості небезпечних подій виникло через збільшення кількості пожеж. Загалом, за рік в області сталося 1 тис. 632 пожежі. Основні причини пожеж: порушення правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальних приладів, підпали.

Щодо нещасних випадків на воді, то за минулий рік їх на Полтавщині сталося 65. Вдалося врятувати 13 людей.

“Основною причиною загибелі людей на воді є нехтування правилами безпечного перебування на водних об’єктах, в тому числі і надмірне вживання спиртних напоїв під час відпочинку”, – доповів директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами.

Перейти до вмісту