Ви тут:
Відео Суспільство ТОП-новина Україна 

Другий день Всеукраїнського Форуму “Україна 30. Розвиток правосуддя”

Сектор правосуддя є чи не одним з найважливіших для демократичної держави. Це саме та система, яка має гарантувати всім — і бізнесу, і громадянам — що їх право на справедливість отримає увагу та не буде проігнороване.

Але правосуддя, це не тільки про систему права. Верховенство закону, а також захист та повага до прав кожної людини не можуть бути досягнуті без активної ролі суспільства та його правової обізнаності.

Розвиток правосуддя, це також про розвиток законодавства, яке відповідає потребам суспільства, включно із використанням міжнародних правових стандартів в національному законодавстві. Це й розвиток професійних спільнот, і кожного з їх членів. Це — зусилля спрямовані на посилення довіри суспільства до судів та правоохоронних органів, та підвищення правової культури суспільства.

Впродовж форуму представники української влади — офіс президента, уряд, народні депутати — разом з представниками міжнародної спільноти та профільних експертів обговорять роль та місію Конституційного та Верховного судів, а також – проект нового Кримінального кодексу та перспективи рекодифікації цивільного кодексу України.

Перейти до вмісту