Ви тут:
Освіта Полтавщина Суспільство 

Для шкіл Полтавщини закуплять 70 автобусів і 100 STEM-лабораторій

До 2027 року на Полтавщині планують закупити для шкіл області 100 STEM-лабораторій, придбати 700 одиниць обладнання для їдалень опорних закладів і 70 шкільних автобусів, 16 яких будуть обладнані для дітей з особливими потребами.

Про це під час презентації Стратегії розвитку Полтавської області до 2027 року розповів голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов, озвучуючи напрями розвитку загальної середньої освіти.

Окрім того, на ці роки заплановано реконструювати будівлі шкіл у Диканьці, Шишаках, Андріївці (Нехворощанська ТГ), Пирятині, Лубнах, Миргороді, Щербанях та інших населених пунктах.

«У нас є гарний досвід реконструкції освітніх закладів у минулому році. Ми завершили школу-довгобуд у Заводському. Нині діти цього міста мають змогу навчатися і харчуватися в гарних умовах, а не як було до цього, – розповів Олег Синєгубов. – Навіть за сезон канікул можна багато чого зробити в освітньому закладі. Зокрема, у багатьох школах області утеплили приміщення та відремонтували харчоблоки».

Нагадаємо, що в межах програми «Велике будівництво» минулоріч на Полтавщині завершили ремонтні роботи в 5 школах області: Мартинівській і Ліннівській ЗОШ, Чорнухинському та Омельницькій ліцеях, добудували школу в Заводському.

Полтавщина однією з перших областей України презентує Стратегію розвитку області на 2021-2027 роки. Детальніше й за профільними напрямками аспекти цього документа представлять заступники голови облдержадміністрації на щотижневих пресконференціях.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту