Ви тут:
Відео Суспільство ТОП-новина Україна 

Діти, народжені в Україні, зможуть отримати кошти від користування та видобутку надр, – Зеленський

В Україні планують запровадити економічний паспорт українця. Згідно з ним всі діти, народжені в Україні, до моменту настання 18 років зможуть отримати кошти від користування та видобутку надр. І витратити їх на здобуття вищої освіти в Україні.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні про підсумки чергового засідання РНБО.

“На основі пропозицій, внесених Службою безпеки України, застосовано персональні економічні санкції, зокрема блокування активів, обмеження торговельних операцій та транзиту ресурсів, а також анулювання та зупинка ліцензій і спецдозволів на користування та видобуток надр України щодо 19 компаній. Які, на думку правоохоронців, отримали ці ліцензії за заниженою ціною, завдавши державі великих збитків. Згідно з Конституцією України, надра є власністю всього народу України. Часи, коли існував список прізвищ, які вважалися українським народом і можуть володіти та користуватись надрами, ці часи закінчились. В контексті цього хочу повідомити, що незабаром ми запропонуємо механізм для втілення в життя однієї з моїх передвиборчих обіцянок. А саме про економічний паспорт українця. За ним всі діти, народжені в Україні, до моменту настання 18 років зможуть отримати кошти від користування та видобутку надр України. Що будуть накопичуватись на їхньому персональному депозитному рахунку в банку. І після досягнення повноліття зможуть бути витрачені ними на здобуття вищої освіти в Україні”, – повідомив Глава держави.

 

Нагадаємо, 19 березня РНБО ввела санкції щодо експрезидента Віктора Януковича, колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова та групи колишніх топчиновників. 

Перейти до вмісту