Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

COVID-19: на Івано-Франківщині три лікарні завантажені на 100%, у Дніпрі – одна

В Івано-Франківській області три лікарні, які приймають пацієнтів з коронавірусом, завантажені на 100%.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук, пише Еспресо.

“Станом на ранок 15 березня на Прикарпатті три лікарні, які приймають хворих на коронавірус, завантажені на 100%, це – Долинська, Галицька і Калуська районна лікарні, – наголосив він.

Савчук зазначив, що завантаженість понад 90% зафіксовано у COVID-лікарнях Бурштина, Тлумача, Городенки, в Коломийській, Калуській ЦРЛ, Лисецькій і Яремчанській та у двох COVID-лікарнях Івано-Франківська.

Генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І.І. Мечникова Сергій Риженко заявив, що ситуація з поширенням коронавірусної інфекції в Україні погіршується, хворих стає дедалі більш.

“Ми знову заповнені. Кількість хворих така сама, як була в листопаді, коли був найбільший підйом. Щодня ми приймаємо десяток тяжких пацієнтів, які прямують із приймальні просто в реанімаційне відділення. COVID-19, на жаль, знову наступає. Я не знаю, як назвати правильно, – третьою хвилею чи це відновлення другої хвилі… Але COVID-19 знову стало багато, людям необхідна допомога. Сьогодні всі наші “ковідні” відділення після невеликого послаблення знову почали працювати на повну силу”, – сказав Риженко.

Наразі в реанімації лікарні Мечникова – 22 людини, хворі на коронавірус.

“Вони дихають тільки за допомогою апаратів: одні – з маскою, інші – трансназально. Дуже складна ситуація… Був період у лютому, коли було менше надходжень. Зараз знову пішла хвиля, щодня ми приймаємо людей з тяжкими проявами пневмонії, (з ураженням) 60–70% (легень), розуміючи заздалегідь, що багатьох із них можемо не врятувати”, – розповів Риженко.

Він додав, що багато хворих невчасно звертається до лікарів, а займається самолікуванням.

Перейти до вмісту