Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Чотири українські виші потрапили до рейтингів кращих університетів світу за галузями знань

Глобальне аналітичне агентство в галузі вищої освіти та укладач найпопулярнішого рейтингу кращих університетів світу QS Quacquarelli Symonds оприлюднило рейтинги за спеціальностями кращих університетів світу 2021 року.  До рейтингів увійшли 1452 виші світу, зокрема чотири виші з України.

Про це інформують у Міністерстві освіти і науки України.

Мова йде про Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Національний університет “Львівська політехніка” та Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”.

“Цього року кількість українських університетів в рейтингах за спеціальностями збільшилася вдвічі: з двох до чотирьох. Важливо відзначити їхню участь в рейтингах за спеціальностями, що відрізняються високим рівнем конкуренції, а саме: з комп’ютерних наук та інформаційних систем, фізики та астрономії, а також інженерних спеціальностей в області нафти і газу”, – прокоментував директор аналітичного центру QS Бен Саутер.

Аналітичне агентство використовує чотири показники для складання рейтингів за спеціальностями: академічна репутація, репутація роботодавців, кількість цитувань на одну публікацію та організаційний кодекс Хірша (кількісний показник, що відображає наукову продуктивність).

 

Перейти до вмісту