Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Чотири проєкти з Полтавщини увійшли до збірника історій “Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці”

Полтавську облдержадміністрацію відзначено Подякою за участь у конкурсі історій про кращі спільні проєкти (практики співпраці) організацій громадянського суспільства та влади, організованому за ініціативою секторальної підтримки громадянського суспільства України в межах інформаційної кампанії “Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці” за проєкт “Школа волонтерів”.

Подяка підписана заступником Міністра культури та інформаційної політики України Тарасом Шевченком, державним секретарем Кабінету Міністрів України Олександром Яремою, виконавчим директором ІСАР Єднання Володимиром Шейгусом, директоркою Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) Олесею Холопік, виконавчою директоркою Українського незалежного центру політичних досліджень (УНЦПД) Світланою Конончук, повідомили у Полтавській ОДА.

Із 26 листопада по 14 грудня 2020 року тривав конкурс історій про кращі спільні проєкти (практики співпраці) організацій громадянського суспільства та органів виконавчої влади. Ініціативу його проведення та інформаційну кампанію підтримав Секретаріат Кабінету Міністрів України. Проєкти, представлені учасниками, були впроваджені у 2016-2020 роках у різних областях України, у Києві та на загальнодержавному рівні.

Організатори включили в збірник історій “Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці” приклади співпраці як з органами виконавчої влади, так і з органами місцевого самоврядування, щоб кожна подана історія була почутою та стала мотиватором до співпраці для інших.

Збірник став одним із результатів інформаційної кампанії “Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці” Міністерства культури та інформаційної політики України (МКІП) спільно з проєктом “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” (Ініціатива), який реалізує ІСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ).

Від Полтавської області до збірника історій “Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці” увійшли проєкти:

“Обласна програма “Екологічні ініціативи Полтавської області на 2019-2021 рр” (виконавець – ГО “Суспільний проект “Еколтава”);

“Центр громадської активності на базі бібліотеки в селі Рунівщина” та “Запровадження практики раціонального використання природних ресурсів” (виконавець – Новоселівська об’єднана територіальна громада Полтавського району;

“Спортивно-ігровий майданчик у Пришибському навчально-виховному комплексі” (виконавець – Пришибський старостинський округ)

“Школа волонтерів” (виконавець – ГО «Інститут фінансів та права», голова – Андрій Любич). Проєкт було реалізовано у 2016 році за фінасування з обласного бюджету як переможець конкурсу проєктів громадських організацій, що проводився Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА у межах реалізації Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016-2020 роки.  ГО «Інститут фінансів та права» долучилася до реалізації двох ініціатив разом із органами виконавчої влади Полтавщини. Завдяки першій – “Електронні сервіси – це просто” – державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування й громадськість міст і районних центрів області мали змогу ознайомитися зі спектром е-послуг, котрі надають суб’єкти владних повноважень. Завдяки другій – “Школа волонтерів” – порушено суспільну дискусію з питань милосердя, альтруїзму, благодійності й жертовності, оскільки волонтерська діяльність не обмежується допомогою військовим у зоні проведення АТО/ОСС, а охоплює різноманітну підтримку суспільства в буденних сферах життя. До “Школи волонтерів” запросили студентів, школярів, учителів, бібліотекарів і всіх небайдужих, щоб спільно допомагати полтавцям.

Перейти до вмісту