Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

Близько 80 пожеж за дві доби: полтавські рятувальники закликають не спалювати суху рослинність

За останні дві доби на території Полтавської області сталося близько 80 пожеж на відкритій території. Внаслідок займань вогнем було знищено майже 209 га сухої рослинності, зокрема за минулу добу вигоріло 99 га.

Про це повідомили у Головному управлінні ДСНС у Полтавській області.

Так, 30-31 березня фахівці Служби порятунку поспілкувалися з мешканцями Полтави.  Рятувальники нагадали громадянам правила пожежної безпеки та вручили тематичні листівки.

Рятувальники вкотре закликають громадян не провокувати пожежі на відкритій території.

“Пожежі на відкритій території несуть небезпеку для здоров’я та життя людей, навколишнього середовища, приватного майна та водіїв, адже внаслідок задимленості від багать на автодорогах погіршується видимість, що може стати причиною дорожньо-транспортних пригод. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. Пам’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин а також неконтрольоване поширення вогню”, – йдеться у повідомленні

Якщо ви помітили займання сухої трави, чагарників, лісових насаджень, або на сміттєзвалищах, негайно телефонуйте за номером  101.

Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства порушники правил пожежної безпеки нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне спалювання рослинних решток на громадян накладається штраф у сумі від 3 060 до 6 120 грн, а на посадових осіб від 15 300 до 21 420 грн.

За підпал трави природно-заповідного фонду штраф для громадян складає від 6 120 до 12 240 грн, а для посадовців – від 21 420 до 30 600 грн.

Згідно зі статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 530 до 4 590 грн, на посадових осіб – від 4 590 до 15 300 грн.

Фото: ДСНС

Перейти до вмісту