Ви тут:
PROвсе Суспільство 

5 причин, чому варто частіше усміхатися

Ми часто недооцінюємо силу звичайної усмішки. Насправді вона тісно пов’язана із міцним здоров’ям, довголіттям та хорошим настроєм. Так переконують вчені.

Ось 5 важливих причин, чому вам потрібно якнайчастіше усміхатись, передає 24 канал.

Усмішка робить нас привабливими

Вас колись притягували люди із похмурим поглядом, насупленими бровами та іншими гримасами? О ні, це справді відштовхує. Усмішка в цьому випадку діє абсолютно протилежно: ми тягнемося до людини, яка виглядає щасливо.

Усмішка класно бореться зі стресом

Коли ви переживаєте, стресуєте чи почуваєте себе просто жахливо, спробуйте усміхнутися. Так, це звучить як надзвичайно банальна порада на кшталт “та забий” або “все буде добре”. Але ні. Вона реально допомагає знизити стрес, навіть якщо ви змушуєте себе усміхатися – так переконують вчені.

Усмішка піднімає вам настрій

Поки ви усміхаєтеся, у вашому мозку відбуваються просто неймовірні реакції. Туди надходять гормони дофамін та серотонін, які допомагають почуватися значно краще. Тому усмішка – це своєрідний природний антидепресант.

Усмішка чудово впливає на імунну систему

Несподівано, але звичайна усмішка, як вважають вчені, допомагає імунній системі працювати більш ефективно. В чому причина? Коли ви усміхаєтеся, то імунна система зміцнюється, адже ви почуваєте себе розслаблено. Тому висновок очевидний – давайте частіше усміхатися!

Усмішка знижує кров’яний тиск

Зробіть маленький експеримент, якщо у вас вдома є тонометр. Спершу виміряйте свої показники. Після цього усміхайтеся упродовж 1-2 хвилин. Згодом – заново поміряйте тиск. Ви здивуєтеся, адже результати будуть дещо іншими.

Перейти до вмісту