Ви тут:
PROвсе Суспільство 

5 найкращих способів підняти імунітет весною, – назвали лікарі

Весна — час застуд та ГРВІ через знижений імунітет. Саме тому важливо підвищити рівень свого здоров’я. Тим більше під час епідемії ковіду. Як це зробити, розповіли лікарі. Повідомляє greenpost.ua

Харчуйтеся здоровою їжею

Їжа дарує нам безліч корисних поживних речовин. Особливо важливо включити в раціон рослинні продукти — овочі, фрукти та зелень. Завдяки їм можна поліпшити функціонування імунної системи. Адже вони мають противірусну та антимікробну дію. Найбільш важливі для імунної системи залізо, мідь, цинк, селен, вітаміни А, С, Е, В6 і В12. Не менше потрібен тваринний білок, амінокислоти якого дозволяють створювати й підтримувати імунні клітини.

Знижуйте рівень стресу

Стрес протягом тривалого часу здатний привести до утворення хронічних захворювань. Це було доведено вченими в ході тривалого дослідження. Весь час кортизол, залишаючись високим, здатний заблокувати нормальне функціонування імунної системи, відповідно, організм буде не так ефективно протистояти вірусам і бактеріям. Для зниження рівня стресу медитуйте, займайтеся йогою чи будь-яким видом спорту, спілкуйтеся з друзями й тваринами, знайдіть собі захоплення.

Спіть більше

Організм відновлюється уві сні. Там же відбувається боротьба з бактеріями. Тому відпочинок ночами вкрай необхідний. Причому в достатній кількості. Інакше рівень стресу буде рости, а як ми вже знаємо, це погіршить ситуація з імунітетом. Не висипаєтеся? Тоді не дивуйтеся, чому стали хворіти частіше.

Фізичні навантаження

Зарядка вранці, плавання в басейні перед роботою, похід в тренажерний зал після навчання, фітнес або танці після роботи — неважливо, що ви виберете, аби у вашому житті було більше руху. Як відомо, рух — це життя. Регулярність вкрай необхідна в цьому питанні. Краще робити це якомога частіше, але недовго, наприклад хоча б по 10 хвилин на день, але щодня. Спорт підвищує настрій внаслідок викиду ендорфінів.

Знизьте споживання алкоголю

Алкогольні напої істотно підривають імунітет. Сп’янілий організм витрачає всі сили на те, щоб позбутися від отрути. Робота імунної системи буде скорочена до мінімуму. Тому ймовірність не захворіти й швидко позбутися від шкідливих мікроорганізмів буде зведена до нуля.

фото ілюстративне

Перейти до вмісту