Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

“Живи, Кобзарю, в пам’яті людській”: у Кременчуці відбувся міський конкурс на краще читання віршів Шевченка

З метою залучення учнівської молоді до літературної спадщини Тараса Шевченка, виховання почуття любові до Батьківщини, гордості за свою націю і державу, співпереживання за долю рідного народу, створення умов для розвитку юних талантів та обдарувань, а також підтримки їх творчого потенціалу, у Кременчуці щороку проходить конкурс на краще читання віршів Тараса Шевченка серед дітей віком від 6 до 17 років.

Про це повідомляє сайт Кременчуцької міської ради.

Його організатори: Департамент у справах сімей та дітей Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області, комунальний заклад позашкільної освіти «Кременчуцький міський Будинок дитячої та юнацької творчості». Співорганізатором проведення конкурсу є Департамент освіти Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області.

Цього року на участь у конкурсі було подано 72 заявки. Переможців визначають серед чотирьох вікових категорій учасників: діти та підлітки від 6 до 8 років (14 учасників); діти та підлітки від 9 до 11 років (30 учасників); діти та підлітки від 12 до 14 років (20 учасників); діти та підлітки від 15 до 17 років (8 учасників). Відповідно до конкурсного положення, роботи оцінюються за чотирма критеріями: артистичність; емоційність виконання та сценічна виразність голосу; оригінальність творчої манери; зовнішній вигляд виконавців.

Усі учасники отримають дипломи за участь, а переможці будуть нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Перейти до вмісту