Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Wi-Fi у пасажирських потягах: пілотним проєктом планують зробити напрямок Київ-Харків через Полтавщину

Укрзалізниця працює над впровадженням Wi-Fi-доступу до інтернету у пасажирських поїздах. Реалізувати проєкт на першому етапі планується у швидкісних поїздах Інтерсіті+.

За словами директора з питань інформаційних технологій АТ “Укрзалізниця” Володимира Рєзніка, вже багато років йде мова про якісний доступ до інтернету у поїздах, але далі слів справа не рухається, проводяться пілотні впровадження, які за результатами пілоту подальшого розвитку не мають, повідомляють у пресслужбі Укрзалізниці.

“Наше завдання — створити якісний сервіс у пасажирських поїздах. Одна з основних тенденцій сьогодення — це мобільність і присутність онлайн. Поїзди Інтерсіті+ часто використовуються як офіси на колесах, тому в цих поїздах насамперед важливо забезпечити якісний доступ до інтернету”, — зазначив Володимир Рєзнік.

Також він розповів, що наразі Укрзалізниця у співпраці із зацікавленими інвесторами вивчає нові технології, які здатні дійсно забезпечити якісний високошвидкісний інтернет упродовж усього маршруту.

Як пілотний проєкт планується впровадження Wi-Fi у швидкісних поїздах Інтерсіті+ на напрямку Київ — Харків (курсує  через Полтавщину: станції Миргород, Полтава-Київська). Опрацьовується концепція, яка буде масштабуватись на всі напрямки слідування потягів, з вирішенням головної проблеми — покриття сліпих зон.

“Якщо цей проєкт буде успішним, ми запровадимо Wi-Fi у всіх поїздах, забезпечимо безперебійний зв’язок протягом усього шляху курсування поїздів територією України”, — резюмував Володимир Рєзнік.

Перейти до вмісту