Ви тут:

Види термосів

Основна конструктивна деталь термоса – колба з двома стінками, спаяні у горлечка, простір між якими позбавлений повітря. Штучно створений вакуум знижує теплопровідність і конвективні втрати. Ви можете перейти на сайт та дізнатися більше про види продукції. 

Колба може бути виготовлена з харчової нержавіючої сталі або скла. Перша – міцна і зносостійка, не містить шкідливих для здоров’я домішок і не боїться ударів, при цьому може вбирати запах вмісту. Виробники не рекомендують зберігати в термосі зі сталевою колбою кисломолочні продукти, соки та інші напої з яскраво вираженим ароматом. Згодом позбутися від запаху буде складно. Скляна колба позбавлена цього недоліку. Скло абсолютно гіпоалергенне, не має запаху, відмінно утримує тепло, не змінює смак і аромат вмісту і легко миється. Але через його крихкість говорити про зносостійкості скляного термоса складно: впавши з висоти всього 0,5 метра колба розіб’ється. Тому такі термоси рекомендують використовувати в домашніх умовах, наприклад для заварювання трав’яного настою або приготування йогурту.

Термос закривається пробкою і кришкою, яка часто грає роль чашки або тарілки. Від їх якості і щільності прилягання до колби залежить герметичність всієї конструкції, адже 40% тепла втрачається саме через шийку. Кращу герметичність створює пробка, яка закручується на 3-4 обороти. Такий варіант запобігає розливу вмісту, довго зберігаючи його початкову температуру. Часом виробник встановлює кнопку, натискання на яку приводить до автоматичного відкривання кришки. Це також практично і зручно.   

Види термосів 

  1. Питний – найпоширеніший варіант, використовується для транспортування і зберігання рідин. Його просто впізнати по витягнутій формі, вузькій шийці, компактності і не великій вазі. Обсяг варіюється від 500 мл до 2-3 літрів. 

  2. Харчовий – відрізняється максимально широкою горловиною, діаметр якої практично збігається з діаметром колби. Це зручно як для заповнення, так і для використання і миття. Харчові термоси можуть містити кілька окремих лотків для різних страв або ж мати цілісну конструкцію. У будь-якому випадку, їх призначення – перенесення приготованих продуктів або морозива. 

  3. Термокружка – чашка з термоізоляційними стінками і вузьким дном для зручного розміщення в підстаканнику машини. Щільна кришка-поїлка і вбудована ручка дозволяють пити вміст прямо на ходу. До речі, наявність ручки на термокружці зовсім не є обов’язковою: її стінки не нагріваються, навіть якщо всередині окріп.

Система Orphus