Ви тут:
PROвсе Суспільство 

Види фізичної активності для збільшення тривалості життя, – назвали вчені

Вчені констатують, що фізична рухливість і довголіття йдуть рука об руку, але предметом дослідження стають переваги, пов’язані з різними рівнями інтенсивності фізичної діяльності. Журнал JAMA Internal Medicine опублікував результати нового проекту, учасниками якого стали понад 403 000 дорослих людей з національного опитування про стан здоров’я.

Автори роботи заявили, що для збільшення тривалості життя найбільш ефективна фізична активність, що характеризується енергійними діями – це діяльність з досить високою інтенсивністю навантаження, що змушує дихати важко і швидко, пише ukrhealth.net

Вчені відзначили, що “у людей, чия інтенсивна фізична активність становила мінімум 75 хвилин на тиждень, спостерігався більш низький ризик ранньої смерті від усіх причин”.

За словами експертів, зазначені 75 хвилин фізичної діяльності високої інтенсивності можуть дати таку ж користь для здоров’я, як 150 хвилин на тиждень вправ помірної інтенсивності. Більшість помірних видів навантажень можуть стати більш інтенсивними, якщо ви збільшите свої зусилля, підкреслюють дослідники.

Вони називали види фізичної активності, рекомендовані для збільшення тривалості життя:

біг,
плавання в швидкому темпі,
їзда на велосипеді, прискорена або по пагорбах,
підйом пішки по сходах,
спорт: футбол, хокей,
стрибки зі скакалкою,
аеробіка,
бойові мистецтва.

Найбільш виражений ефект, на думку вчених, дає поєднання присутніх в житті фізичних навантажень і здорових звичок, пов’язаних з харчуванням – достатнього споживання білка, мінімального споживання насичених жирів, контроль кількості солі і перероблених продуктів в раціоні.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту