Ви тут:
Суспільство 

Восени у Європі почнуть продавати мініатюрний електричний сіткар

Microlino матиме запас ходу до 200 кілометрів, що має вистачити для повноцінного руху у місті.

Як повідомляє ITC.ua, Швейцарська компанія Micro-Mobility продовжує доводити до пуття свій концепт мікроелектромобіля Microlino, натхненний ретро-мікролітражки BMW Isetta. Наразі творці моделі зібрали та вивели на тести прототип Microlino 2.0, який вигідно відрізняється від перших версій моделі.

Найважливіша зміна – замість трубчастої рами тепер використовується повноцінний кузов з штампованої сталі та алюмінієвих деталей, які забезпечують необхідну для серійних автомобілів жорсткість і безпеку. Завдяки цьому кроку розробники розраховують вже влітку поточного року сертифікувати Microlino 2.0 для використання в Європі, а вже у вересні почати продажі.

Габарити Microlino становлять 2430x1500x1450 мм, маса – всього 513 кг (з урахуванням батареї), при цьому він вміщує двох чоловік і вантаж об’ємом 220 літрів. Електромобіль належить до класу L7e, він оснащується електродвигуном з потужністю 11 кВт і крутний момент 100 Нм. Максимальна швидкість обмежена на позначці 90 км / год, при цьому перші 50 км / год електромобіль набирає всього за 5 секунд.

Перейти до вмісту