Ви тут:
Полтавщина Спорт Суспільство ТОП-новина 

В області планують створити “Спортивний центр Полтавщини”

На виїзному засіданні постійної комісії з питань бюджету та управління майном Полтавської облради, яке відбулося 5 лютого в ПОКП “Аеропорт Полтава”, депутати підтримали наміри щодо створення комунального закладу обласної ради “Спортивний центр Полтавщини”.

Заклад планують створити на базі хокейного клубу “Кременчук”.

“На сьогодні ми вже підготували проєкти рішень. Наразі йдеться про відділення хокею, а в майбутньому – баскетболу, волейболу та інших ігрових видів спорту”, – зазначив в.о. начальника управління майном облради Ігор Мороховець.

Депутати обговорили лише ідею створення цього комунального закладу. Про фінансування поки не йдеться.

“Зараз мова йде виключно про створення цього Центру. Пропоную інформацію взяти до відома. Також доручити управлінню майном облради підготувати та внести проєкти рішень  щодо створення КЗ “Спортивний центр Полтавщини”, – зазначила голова постійної комісії з питань бюджету та управління майном Лариса Босенко.

Крім того, Полтавська облрада звернеться до органів місцевого самоврядування Полтави та найближчих ОТГ щодо виділення землі під забудову льодового залу.

“Потрібно спочатку виділити місце для будівництва. Ми маємо вже забронювати земельну ділянку для майбутньої льодової арени. Мова йде мінімум про три гектари, бо, окрім самого об’єкту, має бути ще інфраструктура. Тож потрібно попрацювати саме в цьому ракурсі”, – зазначив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Перейти до вмісту