Ви тут:

Укрзалізниця в 2021 році планує відремонтувати понад 500 залізничних переїздів

У планах Укрзалізниці на 2021 рік – відремонтувати 527 залізничних переїздів. Це на 212 більше, ніж у 2020 році.

Зокрема, у цьому році компанія планує капітально відремонтувати 20 залізничних переїздів, реконструювати 4, повністю замінити переїзний настил на 85 переїздах, а на 418 об’єктах замінити покриття та асфальтування підходів проїжджої частини, провести поточний та ямковий ремонт. При цьому найбільшу кількість залізничних переїздів передбачається відремонтувати на Південно-Західній залізниці (244) та на Львівській залізниці (112), повідомляє сайт Укрзалізниці.

Для виявлення недоліків на залізничних переїздах та їх своєчасного усунення фахівці Укрзалізниці проводять комісійні обстеження цих об’єктів із залученням балансоутримувачів автодоріг на підходах до переїздів, представників Національної поліції України, Укртрансбезпеки. Такі огляди проводяться щорічно у квітні-травні, а на переїздах з автобусним рухом та зі швидкістю руху поїздів понад 140 км/год – додатково у вересні-жовтні. За їх результатами й плануються роботи щодо виконання тих чи інших видів ремонтних робіт на переїздах.

Торік колійники провели ремонтні роботи загалом на 315 залізничних переїздах, у тому числі 20 капітально відремонтували, на 145 об’єктах – замінили покриття та асфальтування підходів проїжджої частини та провели поточний ремонт, на 150 – провели суцільну заміну переїзного настилу.

Наразі у межах Укрзалізниці експлуатується 4836 залізничних переїздів, із яких 1277 обслуговуються черговим працівником.

Раніше повідомлялося, що у 2020 році кількість ДТП на коліях та залізничних переїздах зменшилася на 11 випадків.

Загалом у цьому році компанія має намір втричі збільшити капітальні вкладення у ремонт, модернізацію та будівництво інфраструктури.

фото ілюстраційне

Перейти до вмісту