Ви тут:
Суспільство Україна 

Українці почали вдвічі частіше користуватися електронним підписом

Мінцифра проаналізувала та оцінила стан розвитку сфери електронних довірчих послуг за 2019-2020 роки. Майже 4 млрд операцій з використанням електронного підпису та печатки провели торік в Україні.

Це вдвічі частіше, ніж у 2019 році

Такі результати статистичних даних про діяльність кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг. 

Кваліфіковані надавачі електронних довірчих послуг — це приватні і державні підприємства, банки та інші організації, які видають електронні підписи, печатки та формують під час їх накладення позначки часу. Кількість надавачів, які використовують міжнародні алгоритми електронного підпису, зросла — у 2019 їх було лише 3 з 22, а торік 6 із 20.

У 2020 кількість виданих е-підписів сягнула 7,2 млн. Це  на 69% більше, ніж у 2019 — 4,3 млн. Українці впевнено переходять на користування електронними підписами, оскільки ним користуватися безпечно та зручно. 

Якщо у 2019 році лише 8% усіх підписів зберігали на захищених носіях, то в 2020 році вже 11%. Це означає, що українці стали більш обізнаними у сфері електронних довірчих послуг та почали відповідальніше ставитися до зберігання своїх даних. 

“Збільшення операцій з використанням електронного підпису  —  наслідок не лише карантинних обмежень, а й роботи Мінцифри. Оскільки підвищення якості надання кваліфікованих електронних довірчих послуг, рівня довіри до них та популяризації центральним засвідчувальним органом — одне з пріоритетних завдань міністерства”, – підкреслила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Перейти до вмісту