Ви тут:
Спорт Суспільство 

Українські тенісисти дізналися суперників по Australian Open

Відбулося жеребкування одиночного розряду Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. В основній сітці турніру Україна буде представлена трьома тенісистами.

Про це повідомляє 24 канал.

У жіночому турнірі візьмуть участь Еліна Світоліна і Марта Костюк, в чоловічому – Сергій Стаховський.

Еліна Світоліна (№5 WTA), яка отримала від організаторів п’ятий номер посіву, на старті змагань битиметься проти чешки Марії Боузкової (№52 WTA).

Марта Костюк (№78 WTA) в першому колі проведе матч з 32 сіяною росіянкою Вероніки Кудерметової (№36 WTA).

Сергій Стаховський (№201 ATP) повертається в основу Australian Open через п’ять років матчем проти 23-го сіяного серба Душана Лайовіча (№26 ATP).

Довідка. Відкритий чемпіонат Австралії є найбільшим тенісним турніром Австралії. Цей чемпіонат є першим в серії турнірів Великого шлему в календарному році — відбувається в січні в Мельбурні, другому місті Австралії. Турнір проводиться з 1905.

Ігри відбуваються в Мельбурн-Парк, побудованому в 1988 спеціально для цього турніру. Мельбурн-парк має 24 корти розміщенні на 20 га. Корти мають тверде покриття. Три найбільші арени мають висувні дахи (Арена Рода Лейвера (15 000 місць), Мельбурн-Арена (9 646 місць) і Арена Маргарет Корт (7 500). У 2020 ігри турніру відвідали понад 812 000 глядачів протягом 2 тижнів турніру.

Перейти до вмісту