Ви тут:
Спорт Суспільство 

Українські баскетболістки перемогли португалок та продовжують боротьбу за Євробаскет

У матчі, який був надважливим для “жовто-бакитних”, українки розгромили суперниць.

Як розповіли у Федерації баскетболу України, на старті поєдинку наші дівчата кілька хвилин адаптувалися до гри, перші атаки не вдалося довести до влучання. Впевненості додала потужна гра Христини Філевич. Два прорива під кільце та влучний дальній кидок дозволили українкам вийти вперед, а згодом, збільшивши перевагу, змусили господарів брати хвилину перерви. Португалкам вдалося на певний час вирівняти гру, та до кінця стартової чверті українки все ж вибороли 5 очок переваги. 11 балів із загальних 21-го набрала Філевич.

З початком другої 10-хвилинки господарі додали агресії в захисті, звівши нанівець всі старання українок у атаці. Натомість у відповідь досить успішно атакували наше кільце здалеку та атаками другого темпу. Як наслідок провал 0:10 змусив Срджана Радуловича брати таймаут. Перерва дозволила українкам стабілізувати гру. Другу чверть вони звели внічию 12:12, яка зберегла для нас загальну перевагу в 5 очок.

Читайте також: Колишній гравець “Ворскли” вирішив завершити кар’єру

За першу половину Португалія перевершила Україну за триочковими (38,46% – 26,32%), підбираннями (27 – 22). Суперниці щільно накривали капітана нашої команди, за першу половину Ягупова набрала 4 очка за трьох фолів.

З початком третьої чверті збірна України нарешті змінила якість гри. Поступово українки перехопили перевагу під щитами, покращили результативність з-за дуги. Ягупова набрала 6 очок та віддала 13 результативних передач при шести підбираннях. Загалом третю 10-хвилинку наша команда виграла з перевагою в 13 очок.

Вимушена технічна пауза на початку заключної чверті не збила атакувальний запал українок. Навпаки, гра поновилася серією влучних дальніх кидків від Філевич та Ягупової. Загальна перевага України зростала до 32-х очок. Втім у підсумку залишилося 29.

Найрезультативнішим в складі збірної України стали Філевич (29 очок, 9 підбирань) та Ягупова (17 очок, 7 підбирань, 14 передач).

У суботу, 6 лютого, збірна України грає проти Фінляндії. Суперниці вже напевно не піднімуться вище четвертого місця, тож залишається сподіватися, що українкам вистачить 29 очок переваги над Португалією в цьому матчі, аби кваліфікуватися в підсумку з другого місця.

Перейти до вмісту